Wat hebben bedrijven aan videomarketing?

Video is een bewezen effectieve marketingmethode. Eerst met videomarketing gebruikt voor televisie(reclameblokken). Marketing van producten of diensten vond ook ‘verborgen' plaats binnen speelfilms en series. Dat is nog steeds het geval, maar de trend die we vandaag de dag zien, is dat de focus van video steeds meer op het internet komt te liggen. Video marketing is actueler dan ooit. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsvideo laten maken. Met name dankzij de opkomst van sociale media is de videoconsumptie online flink toegenomen. Op video kun je het beste van jezelf vastleggen en presenteren.

Vertel een ijzersterk verhaal

Sterke verhalen vertellen? Nee, ijzersterk dient je verhaal te zijn. Zo sterk dat ze direct tot de verbeelding spreken. Een ijzersterk verhaal is ook mogelijk zonder dat ‘leugens om bestwil' te delen. Online is het vechten om aandacht. Door de vele korte video's en advertenties zijn mensen steeds sneller afgeleid. Sociale media springen hierop in door zoveel mogelijk korte video's en overige berichten te delen. Het gevolg: we – met name jongere generaties – raken hier aan gewend, met als gevolg dat onze aandachtspanne nog korter wordt. Is dat erg? Een beetje. Maar niet als je een goed verhaal op een bondige manier weet te vertellen. Dat is een kunst.

Onweerstaanbare video's maken

Het maken van onweerstaanbare video is een uitdaging, maar een investering die zeker zijn vruchten afwerpt. De video laten maken kosten zijn ondergeschikt aan wat het je oplevert. De betrokkenheid vergroten bij je bedrijf doe je door onweerstaanbare video's in te zetten. Je zorgt voor meer leads en kunt video inzetten om potentiële klanten dat laatste zetje te geven en ze te overtuigen van de kracht van je product. Een fanbase opbouwen? Bedenk eens wat je met YouTube allemaal kunt bereiken.

Loyaliteit creëren

Video gebruik je niet alleen om klanten aan je te binden, maar ook klanten blijvend aan je te binden. Als ze eenmaal iets bij je gekocht hebben, wil je natuurlijk dat ze dat nog een keer doen. Consumenten kunnen geld maar eenmaal uitgeven. Het is belangrijk te onthouden dat mensen gewoontedieren zijn. Als ze ergens tevreden over zijn, zullen ze niet snel naar een alternatief op zoek gaan. In tegendeel: ze zullen bij je terugkeren voor hun volgende aankoop.

Maak het persoonlijk

Met tekst je bedrijfspersoonlijkheid duidelijk maken? Dat kan alleen een doorgewinterde dichter of beroepsschrijver en dan meestal op een erg abstracte manier. Met video doe je het zelf en wel bondig en concreet. Zaken doen is iets persoonlijks. Consumenten die een bedrijf inschakelen, geven de voorkeur aan een bedrijf met een gezicht. Onpersoonlijk zijn is de dood van elk bedrijf. Video's prikkelen en spreken tot de verbeelding. Bovendien kun je als bedrijfseigenaar uitstekend jezelf én je personeel in beeld brengen. Letterlijker kun je 'een gezicht hebben' niet opvatten. Hoe je de video's deelt? Via je site, YouTube en sociale media natuurlijk.