Waar moet je op letten bij het online kopen van e-sigaretten

Waar moet je op letten bij het online kopen van e-sigaretten

Ondertussen zijn er evenveel online verkopers als er zand is aan de zee. Het internet maakt het voor veel dealers en ook voor veel "would-be" dealers eenvoudig om een online shop op te zetten en producten te verkopen. Elke dag zijn er meer. Voor de klant betekent dit dat hij honderden online winkels voor zich heeft, waar hij verschillende soorten elektronische sigaretten kan vinden en deze met elkaar moet vergelijken. Daarom is het, vooral voor nieuwkomers, belangrijk om te weten wat je moet zoeken bij het online kopen van een elektronische sigaret op het internet. De prijs elektrische sigaret varieert van circa 20 euro tot zo'n 60 euro. De betere e-sigaretten hebt u vanaf circa 35 euro. Met beter wordt bedoelt dat de elektrische sigaret meer smaak en damp afgeeft.

Hoe goedkoper de sigaret, hoe slechter de kwaliteit van de elektronische sigaret.

In deze industrie is dit gewoon het geval. Dit betekent dat klanten die alleen daar gaan waar ze het goedkoopste model online kunnen vinden een slechte ervaring zullen hebben. Want wie goedkoop koopt, koopt vaak twee keer. De startprijs van een elektronische sigaret mag nooit het doorslaggevende punt zijn dat je in de verleiding brengt om te kopen. Het moet altijd worden vergeleken, hoe de apparatuur van de e-sigaret is. Welke accessoires zijn inbegrepen? Wat zijn de prestaties van de batterij? Hoe zit het met de exploitatiekosten? Hoe duur is de liquid? Hoe duur zijn de depots of tanks van de e-sigaret?

Helaas kopen veel dealers op dit moment hun elektrische producten bij dubieuze leveranciers. De goederen zijn ongetest en van inferieure kwaliteit. Daarom kunnen dergelijke e-sigaretten tegen lage prijzen online worden aangeboden. We hebben het niet over een verschil van twee of drie euro. Er zijn sets met een marktprijs van honderd euro, maar sommige zijn ook beschikbaar voor minder dan veertig euro! Als je zo'n model koopt, zul je al snel beseffen dat je de verkeerde beslissing genomen hebt.

Lees de ervaringen van de klanten

Een ander belangrijk richtlijn is om aandacht te besteden aan welke service wordt geboden en te kijken naar de ervaring van de klanten. Goede service is alleen te vinden bij de vakhandel. In de eerste plaats bieden de vakhandelaren gedetailleerd advies, wat belangrijk is voor nieuwe klanten. Ten tweede is de service belangrijk als er problemen zijn met de elektronische sigaret of als er een onderdeel kapot gaat omdat deze dealers er correct mee omgaan en niet zomaar een nieuw product in hun online shop aanbieden. Daarom is het in ieder geval te vermijden om een elektro-sigaret te bestellen bij een voucher-portaal of een "deal-pagina" of iets dergelijks. Daar adverteren ze met hoge kortingen, wat niets anders is dan een truc. De kortingen die in dergelijke platforms worden aangeboden, zijn overdreven. Je moet de prijs en de apparatuur vergelijken met producten van gespecialiseerde handelaars. Hetzelfde geldt voor elektrische sigaretten die in supermarkten of warenhuizen worden aangeboden. Service en advies kan hier niet worden verwacht, omdat de leveranciers meestal geen idee hebben over de werking van deze producten.

Vergelijk vooral ook de batterijvermogens

Vaak kun je online in de productbeschrijvingen van de elektro-sigaretten informatie zien over de elektrische lading. Deze zijn aangegeven in mAh, dus milliampere-uur. Er zijn batterijen tot 1300 mAh. Een batterij met 900 mAh is voldoende. Dus hier hoef je niet te zoeken naar de hoogste mAh waarde. Dit is niet nodig. Kleinere elektrische sigaretten hebben daarentegen maar een lading van tweehonderd tot vierhonderd mAh.

Als je bijvoorbeeld een elektrische sigaret van het type Ego koopt, zul je snel merken dat de batterij lang meegaat en meestal, maar om de twee dagen hoeft te worden opgeladen. Dit is uiterst praktisch en garandeert een geweldige stoomervaring zonder constant opladen.

Wordt het online kopen van wegwerpsigaretten aanbevolen

Online wegwerp e-sigaretten kopen wordt niet echt aangeraden. Elektrische sigaretten die bedoeld zijn voor eenmalig gebruik en vervolgens worden weggegooid zijn alleen geschikt om een ruw idee te krijgen van e-roken. Het is belangrijk om te weten dat een wegwerpmodel nooit in de buurt komt van de prestaties en de smaak van een fatsoenlijke elektrische sigaret. Daar zijn ze gewoon niet voor ontworpen! Daarom bieden veel winkeliers geen wegwerpmodellen aan, omdat ze de klant meestal niet kunnen overtuigen en hij zal waarschijnlijk nooit een fatsoenlijke elektro-sigaret proberen omdat hij zijn slechte ervaring overbrengt op alle elektro-sigaretten, zoals de goedkope elektro-sigaret. Daarom is het aan te raden om niet aan de verkeerde kant te sparen en een goede en betrouwbare elektrosigaret te kopen bij een serieuze en goede online dealer als je echt wilt overstappen op e-smoking.