sim only vergelijkingsmodule

Sim Only Abonnementen vergelijken

Simonlyaanbiedingen.nl is een vernieuwde website met een makkelijke module om sim only abonnementen te vergelijken op basis van uw persoonlijke verbruik. U hoeft echter alleen uw verbruik aan belminuten, sms'jes en data in te vullen en wij doen de rest! Op deze manier ziet u in een oog opslag bij welke provider u het goedkoopst uit bent! U kunt direct de beste sim only aanbiedingen bestellen.

Wat is Sim Only?

Als u niet per se een nieuwe telefoon wilt hebben, maar wel goedkoop wilt bellen dan is een sim only abonnement een echte aanrader. Zoals het woord al aangeeft is een sim only alleen een simkaart. U krijgt dus geen toestel bij het afsluiten van een sim only abonnement. Het enige wat u ontvangt is de simkaart.

Om deze simkaart te kunnen gebruiken is het wel belangrijk dat uw telefoon simlock-vrij is. Dit houdt in dat u met uw telefoon moet kunnen bellen met een simkaart van een willekeurige provider. Het is mogelijk om een toestel simlock-vrij te maken. U kunt dit laten doen bij uw provider, maar u kunt ook zelf uw toestel simlock-vrij maken.

Stel dat u twee jaar geleden een telefoon heeft gekregen bij een abonnement en dit abonnement loopt bijna af. U kunt er dan voor kiezen om het abonnement te verlengen, maar u zou ook het afsluiten van een sim only kunnen overwegen. Als de kwaliteit van uw toestel nog goed is, dan is het zonde om een duur abonnement af te sluiten voor één van de nieuwste toestellen. Als u kiest voor een sim only abonnement dan betaalt u een zeer laag bedrag voor de belminuten. Is de kwaliteit van uw toestel niet meer zo goed, dan kunt u ook besluiten om een goedkoop simlock-vrij toestel te kopen en een los sim only abonnement aan te schaffen.

Er zijn verschillende aanbieders van sim only abonnementen. Al deze aanbieders hanteren hun eigen tarieven en voorwaarden. Ze hebben echter één ding gemeen: ze zijn goedkoop. Aanbieders van sim only zijn onder andere Vodafone, Simpel, Ben, T-Mobile en Simyo. Als u overstapt van een normaal abonnement naar een sim only abonnement, dan is het overigens in de meeste gevallen mogelijk om uw oude nummer te behouden.

Overstappen naar nieuwe provider


Als u een goedkope aanbieding heeft gevonden waar u gebruik van wilt maken, dan dient u over te stappen van uw huidige provider naar de nieuwe provider. Het overstap proces is eigenlijk overal gelijk en totaal niet ingewikkeld. U moet er wel rekening mee houden als u nu belt met een abonnement dat daar een einddatum aan verbonden zit. U kunt overstappen zonder dubbele kosten tot 2 maanden voor de contractdatum van uw huidige contract.


Op het moment dat u nu gebruik maakt van prepaid kunt u direct overstappen naar een goedkope sim only aanbieding. Als u nu een goedkope aanbieding tegenkomt van een provider waar u nu ook een abonnement heeft, dan kunt u kijken of de aanbieding ook geldig is met een verlenging.

Sim only vergelijken


Om een juiste vergelijking te maken op basis van uw belgedrag is het belangrijk dat u de juiste belminuten en sms'jes invult. We raden u aan om even de laatste facturen van uw huidige abonnement erbij te pakken en het gemiddelde gebelde minuten te berekenen. Op deze manier komt u niet voor verassingen te staan. Als u gemiddeld nu 330 minuten belt en 50 sms'jes verstuurd per maand, dan adviseren we om de belminuten naar boven af te ronden i.p.v. naar beneden. Uw maandelijkse kosten voor de belminuten zijn dan wel duurder, alleen u belt minder snel over uw bundel heen, en hierdoor is uw maandelijkse factuur weer lager.