powerbank

Een powerbank is helaas nog steeds een nodige telefoonaccessoires zodra u langer op reis/stap gaat, aangezien battterijen van de meest high-end smartphone merken vaak al binnen een halve dag leeg zijn. Gelukkig zijn er powerbanks die tegenwoordig zo ligt en klein zijn dat u ze gemakkelijk kunt meenemen in uw broekzak of tas. Meestal begint de sterkte van (uitgedrukt in mAh) op 2600, 5000, 10.000 of zelfs 20.000 mAh powerbanks. Tegenwoordig heb je zelfs powerbanks van 30.000 mAh of 50.000 mAh. Deze powerbanks zijn dan ook meer geschikt voor het opladen van uw laptop of als u zeer lang op reis bent zonder electriciteit. Tegenwoordig zijn de solar powerbanks erg populair. Dit zijn powerbanks met een klein zonnepaneeltje ingebouwd, die u in de zon kunt opladen overdag en afhankelijk van de kwaliteit kunt u deze binnen enkele uren weer volledig opgeladen gebruiken voor uw smartphone.

Powerbanks zijn er in vele soorten en maten. Zo bestaan er grappige emoji of knuffelbeer powerbanks (simpelweg een knuffelbeer met daarin een powerbank). De wat serieuzere modellen zijn meestal zwart en hebben een rechthoekige vorm. Toch zijn er ook powerbanks in de vorm van lippenstift (ideaal voor in een handtasje?) of als make-up doosje waarbij u de bovenkant kunt openklappen met daarin een spiegel.

Meerdere uitgangspoorten zijn bovendien ook erg belangrijk (vooral bij de powerbanks die veel vermogen hebben). Zo kunt u 2-3 smartphone tegelijkertijd opladen. Let er wel op wat het voltage is van de uitgang. Is deze 1A of 2A? Dit maakt een enorm verschil in oplaadsnelheid, waarbij de 2A een stuk sneller oplaadt.

Kortom, genoeg keuze aan powerbanks, zowel in design als in de sterkte van deze extere batterij zelf. Prijzen varieren tegenwoordig van 1-3 euro (voor een 2600 mAh powerbank) tot 15 euro (voor een 20.000 mAh powerbank), hoewel dit ook sterk afhankelijk is van het design en/of merk powerbank.