Natuurlijke manieren om de juiste hormonen te triggeren voor gevoelens van euforie

Natuurlijke manieren om de juiste hormonen te triggeren voor gevoelens van euforie

Als je weet hoe je gevoelens van euforie kunt opwekken, zul je nooit de behoefte hebben om een 5-MAPB op te nemen. We moeten allemaal goede gevoelens ervaren op verschillende momenten in ons leven.

U kunt bijvoorbeeld symptomen hebben van het Coronavirus of u kunt onder de invloed van het weer zijn. Dit zijn onaangename aandoeningen die ons altijd naar het beste gevoel doen verlangen. We hebben allemaal behoefte aan dat gelukkige gevoel. Dit helpt ons om van die negatieve gevoelens af te komen. Het belangrijkste voor u om hier te doen is te begrijpen welke taken helpen de feel-good hormonen in uw lichaam te verhogen.

Het lichaam beschikt over verschillende neurotransmitters en hormonen die ons geluksgevoel kunnen verhogen. Bovendien zijn er talloze manieren waarop we kunnen helpen deze hormonen vrij te maken. Ze kunnen op natuurlijke wijze worden geactiveerd, en eenvoudige activiteiten die we leuk vinden kunnen ons helpen deze hormonen vrij te maken.

Welke hormonen helpen ons ons goed te voelen?

Hormonen zijn boodschappers die in ons lichaam aanwezig zijn. Ze regelen een heleboel activiteiten in ons lichaam. Deze omvatten alles tussen emotioneel welzijn en fysiek functioneren. Het meest verbazingwekkende aan deze hormonen is dat we ze kunnen controleren. De hormonen in ons lichaam kunnen worden gecontroleerd door onze activiteiten, het voedsel dat we consumeren en onze activiteiten.

De hormonen in ons lichaam

Voordat je weet hoe je de hormonen in ons lichaam kunt activeren, moet je er eerst meer over weten. Het zijn chemische stoffen en ze werken op een speciale manier om ons te helpen ons beter te voelen. De vier belangrijkste hormonen in ons lichaam zijn:

1). Dopamine: Dopamine wordt het gelukshormoon genoemd. Dit is de chemische stof die gevoelens van geluk en welzijn opwekt. Dopamine bereikt zijn maximum wanneer we een plezierige ervaring meemaken. Dit is een belangrijke motor van het beloningssysteem van onze hersenen. Dopamine creëert datzelfde plezierige gevoel dat je krijgt van seks, winkelen, eten, psychedelische drugs, en vele activiteiten waar we van genieten.

2). Serotonine: Serotonine wordt ook wel het feel-good hormoon genoemd. Dit hormoon werkt in belangrijke mate om depressie en angst te minimaliseren. Het belangrijkste geneesmiddel voor de behandeling van angst en depressie - Selective Serotonin Reuptake Inhibitor (SSRI's) - verhoogt het niveau van serotonine in onze hersenen. Er zijn veel activiteiten die we doen die het niveau van Serotonine in ons lichaam kunnen verhogen.

3). Endorfines: Endorfine is het soort hormoon dat het lichaam afgeeft tijdens lichamelijke activiteit. De hormonen worden in verband gebracht met lichaamsbeweging. Endorfines zijn sterke hormonen die natuurlijke pijnbestrijders zijn. Ze minimaliseren ongemak en maximaliseren plezier. Ze zijn een van de belangrijkste redenen waarom sporters pijn kunnen verdragen, vooral bij grote wedstrijden of zware wedstrijden.

4). Oxytocine: Oxytocine is het hormoon dat verantwoordelijk is voor hechting en binding. Oxytocine is nuttig omdat vrouwen het nodig hebben tijdens de borstvoeding en bij de bevalling. Oxytocine wordt het liefdeshormoon genoemd. Het bereikt een maximum wanneer we elkaar intiem aanraken, vooral handen vasthouden, kussen, seks, massage en knuffelen.

Activiteiten om hormonen te stimuleren die ons helpen ons goed te voelen

Gezien hoe ingewikkeld ons lichaam is, zijn er geen bepaalde manieren om onze feel-good hormonen in ons lichaam te laten stromen. Er is echter een lijst van activiteiten die we kunnen ondernemen om de feel-good hormonen van ons lichaam op de meest natuurlijke manier te stimuleren. Enkele van deze activiteiten zijn:

-Knuffelenmet iemand van wie we houden

-Deelnemenaan een oefening.

Het beoefenen vanaromatherapie.

-lichaamsmassages krijgen

-Het hebben vanseks

-Luisterennaar plezierige muziek

tijd buiten doorbrengen

-Mediteren

-Sleeping

-Kijken naarhumoristische shows of komedies.

Je zou gemakkelijk elk feel-good hormoon in je lichaam kunnen triggeren. Dit werkt zolang je de juiste activiteit kiest die je veel vreugde geeft. Er is geen eenduidige manier om deze gelukshormonen vrij te maken. Het enige wat je hoeft te doen is naar je lichaam te luisteren om te observeren hoe verschillende activiteiten je gevoelens beïnvloeden.