Fenders, de meest voorkomende bootbescherming

Veel mensen vragen ons: Wat is een fender?. Het antwoord is simpel: Fenders beschermen je boot tegen krassen en beschadigingen bij het aanleggen. Een ander woord voor fender is stootwil.
Een fender is een kunststof stootkussen dat aan de rand van je boot word gehangen.
Zo'n fender is gevuld met lucht en moet altijd een centimeter kunnen worden ingedrukt.

Een fender is een onmisbaar onderdeel van je boot. Liever gezegd, onmisbare onderdelen, want op de meeste boten worden minimaal 4 fenders gebruikt. Deze fenders zijn in alle soorten en maten te bestellen en welke jij kiest hangt af van de grootte van je boot. Een 12x45 fender is geschikt voor kleinere boten en sloepen terwijl een 30x90 fender voor grote schepen bestemd zijn.

Een fender heeft zowel aan de boven- als aan de onderzijde een oog waarmee, via een fenderlijn de fender kan worden vastgemaakt aan de boot. Tegenwoordig zijn er ook dropfenders te koop. Deze hebben alleen aan de bovenzijde een oog voor de bevestiging, niet aan de onderzijde. Dit geeft de bootfender een duidelijk, ander uiterlijk. De dropfender wint steeds meer aan terrein!

Naast verschillende maten fenders zijn is er ook keuze in de kleur van de fender. Er zijn 6 kleuren bestelbaar: zwart, wit, navy (donkerblauw), blauw, zilver en antraciet.

Zo is er wel voor elke boot een goede kleur en maat fender te bestellen. Zo kan je de kleurkeuze afstemmen op de kleur van je boot. Vergeet niet bij het bestellen van je fenders bijpassende fenderlijnen mee te bestellen. Deze heb je nodig om je fenders aan je boot te bevestigen.

Een goede en stevige fender koop je bij Nautic Gear. Zij leveren fenders uit voorraad en worden na het bestellen in de regel de volgende werkdag bij je thuis afgeleverd. Koop je meerdere fenders tegelijk? Dan zijn er mooie kortingen te vergeven of gratis bijbehorende accessoires!

Heb je vragen over fenders voor de boot? De watersport specialisten van Nautic Gear helpen je graag!