De volgende versie van Laravel: wat komt er in v10?

Met de voortdurend groeiende populariteit van Laravel, werkt Team Laravel ijverig om ervoor te zorgen dat het zijn rechtmatige plaats inneemt als een framework van keuze voor eCommerce-eigenaren. Daartoe heeft het Laravel Team zijn nieuwste versie onthuld: Laravel 10.

Het Laravel Team is zeker een aantal veelbelovende buzz aan het genereren voor de lancering van hun nieuwe versie 10. Gepland voor 7 februari 2023, en na het succes van de vorige releases, brengt deze laatste iteratie meer substantiële upgrades naar een reeds feature-packed framework, zoals we dat kennen.

In deze blogpost leert u over alle nieuwe functies en upgrades met v10, dus als u uw applicatie wilt upgraden naar dit geavanceerde platform, lees dan verder!

Laravel 10 laat ondersteuning voor PHP 8.0 vallen

Laravel 10 maakt een belangrijke sprong in de toekomst van webontwikkeling door zijn ondersteuning voor eerdere versies lager dan en gelijk aan PHP 8.0 te laten vallen, wat betekent dat je minstens PHP 8.1 op je systeem nodig hebt om de functies van Laravel 10 te gebruiken, zoals read-only eigenschappen en array_is_list.

Laravel v10 Toepassing Skeleton Code met Type Verklaringen

Laravel gebruikte eerder DocBlocks in zijn skeleton code om precies te laten zien wat een stuk code deed en welke resultaten of parameters het teruggaf. Echter, met de meest recente Type Declarations, zal elke userland code geproduceerd door het framework type hints en return types bieden. Bovendien worden deze aangeboden met extra functies zonder effect op achterwaartse compatibiliteit op het niveau van het kernraamwerk. Functies zoals Methode Argumenten, Terugkeer Types en verwijderde Overbodige Annotaties bieden verbeterde achterwaartse compatibiliteit terwijl er meer controle is over afsluitingsargumenten.

Standaard inroepbare validatieregels

U moest de -invokable flag post artisan commando in Laravel 9 opgeven. Maar aangezien de regels van Laravel versie 10 standaard allemaal invokable zijn, is het niet langer nodig om de -invokable flag toe te voegen. U kunt dus het onderstaande commando uitvoeren om een nieuwe invokable regel te maken in Laravel v10:

php artisan make:rule CustomRule

Daarnaast is het volgende het resultaat dat u krijgt wanneer u de artisan gebruikt om een nieuwe validatieregel aan te maken:

Methoden verwijderen Deprecated

Laravel v10 wordt binnenkort uitgebracht met verbeterde functies en bugfixes. Daarnaast zijn deprecated methods in Laravel 9 verwijderd uit de master branch van versie 10. Developers die projecten willen migreren, moeten hun codebase opnieuw bekijken op verouderde componenten en deze dienovereenkomstig herschrijven voordat ze gebruik maken van de upgrade-gids in de Laravel update documentatie. De Laravel versies 9 & 10 deprecaties omvatten:

  • De Route::home methode (deprecated in Laravel 9)
  • De deprecated functies en methodes rond dispatchNow die programmeurs willen aanmoedigen om dispatchSync te gebruiken, de enige officieel ondersteunde techniek om direct te dispatchen.
  • De getBaseQuery omdat het een toBase equivalent heeft
  • De niet meer gebruikte MaintenanceModeException klasse
  • De MocksApplicationServices eigenschap
  • De mail fake's Mail::failures methode
  • Het wordt aangeraden om $casts te gebruiken in plaats van de verouderde $dates eigenschap.
  • De assertTimesSent() benadering
  • Predis 1 en doctrine/dbal 2 ondersteuning is niet langer beschikbaar.
  • Alle relevante doctrine/dbal deprecaties sinds Laravel gestopt is met ondersteuning van versie 2

Laravel 10 Testen

De -dev flag kan worden gebruikt om Laravel 10 in een nieuw project te installeren als je meteen wilt beginnen met testen:

laravel new —dev

Zul je upgraden naar Laravel 10?

Met de technologische vooruitgang die dagelijks evolueert, worden gebruikers vaak geconfronteerd met de uitdaging om te beslissen of ze moeten upgraden naar de nieuwste versie. Hetzelfde geldt voor Laravel met zijn onlangs gelanceerde versie 10, maar wat zijn de voordelen? Upgraden belooft nieuwe functies, verbeterde beveiligingspatches en bugfixes die stabiliteit bieden en helpen een up-to-date applicatiesysteem te behouden, allemaal fundamentele voordelen om de concurrentie voor te blijven.

Het open-source framework van Laravel biedt een ongelooflijk voordeel, omdat elke keer dat we het op ons apparaat installeren, de hele codebase permanent aan ons toebehoort. Dit betekent dat gebruikers volledig gebruik kunnen maken van hun installaties, zelfs nadat de versie ervan niet langer wordt ondersteund. De applicatie blijft operationeel, al kan extra onderhoud nodig zijn.

Daarom is het raadzaam om u meer te richten op stabiliteit dan op het upgraden van het framework. Eenvoudig gezegd, overweeg een upgrade naar de nieuwste Laravel-versie als,

  • De applicatie soepel draait zonder problemen of bugs.
  • De upgrade u een hangende bug fix of updates voor performance optimalisatie biedt.
  • Zorg ervoor dat uitgebreide tests plaatsvinden vóór de implementatie.

Vereisten voor de Laravel 10.x upgrade

  • Zorg ervoor dat uw applicatie op de laatste versie van Laravel 9.x staat.
  • Zorg ervoor dat uw serveromgeving PHP 8.1 ondersteunt of overtreft voor een soepele overgang.

Conclusion

Laravel 10 is ingesteld op een spannende release met tal van nieuwe functies en updates die de gebruikerservaring zullen verbeteren. Onze Laravel developer bij Zedrox is extatisch over de komende release en kan niet wachten om te zien welke nieuwe functies, updates en vereisten het in petto heeft. Blijf op de hoogte want we zullen onze documentatie bijwerken met meer informatie zodra Laravel ze officieel aankondigt.

Neem de moeite uit uw web app ontwikkeling reis door het inhuren van een Laravel Development bedrijf. Ons team van experts zal u begeleiden bij de beslissing of een upgrade naar de nieuwste Laravel 10 of het nemen van actie op een nieuw project geschikt is voor uw zakelijke behoeften en eisen. Zorg ervoor dat alle stappen worden genomen met gemak, dus profiteer van deze upgrade gids! Neem nu contact op met onze professionele developers voor top-notch Laravel Support.