Aangepaste vakantiewoning huren

Waar kan je een aangepaste vakantiewoning huren?

Een aangepaste vakantiewoning is een vakantiehuis welke is aangepast voor mindervaliden of personen met een fysieke beperking. Zo een aangepaste vakantiewoning kan ook handig zijn voor ouderen met een scootmobiel. Vaak is zo een woning gelijkvloers en drempelvrij en dat maakt dat je er als senior prima met je scootmobiel uit de voeten kunt.

Je kunt ook een aangepaste bungalow op een vakantiepark huren.

Hoe vind je snel een aangepaste vakantiewoning?

Net zoals bij een "gewoon vakantiehuis" kan je op het internet online zoeken naar geschikte vakantiehuizen. Het lift echter vooral aan je fysieke beperking welke aangepaste vakantiewoningen geschikt zijn of niet. Ben je voor 100 % afhankelijk van een rolstoel maar kan je wel gebruik maken van een niet aangepast toilet en heb je geen aangepast bed nodig? dan is een aangepaste vakantiewoning zonder drempels misschien wel voldoende. Heb je echter een zware fysieke beperking of ben je zwaar gehandicapt fysiek? Zoek dan binnen de categorie volledig aangepaste vakantiehuizen. Huizen met elektrisch verstelbare bedden en aangepaste slaapkamers, badkamers en toiletten.

Hulpmiddelen huren.

Het kan zijn dat je een aangepaste vakantiewoning op het internet gezien hebt welke een bepaalde aanpassing mist. Je kunt dan extra hulpmiddelen voor zo een vakantiehuis bestellen, bijvoorbeeld bij een medische winkel of thuiszorg organisatie. Als je een aangepaste bungalow op een bungalowpark hebt gehuurd, kan je deze extra hulpmiddelen vaak bij de receptie van het park bestellen. Als je tijdens je vakantie zorg nodig hebt, kun je dat mogelijk regelen via je zorgverzekeraar en medische thuiszorg organisatie. Deze zorg kunnen ze ook bieden op je vakantieadres. je moet deze zorg wel tijdig aanvragen. Zeker 3 maanden voor je vakantie.