6 goede redenen om te skiën in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental

De SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental is een van de grootste en meest geavanceerde skigebieden van Oostenrijk. Met maar liefst 272 kilometer aan pistes is het skigebied zeer divers en ook buiten de pistes is er veel te beleven. Of je nu freestyler, freerider, beginner of gezin met kinderen bent – hier vindt iedereen het juiste aanbod. Negen instappunten verbinden het gevarieerde skigebied. Hier kun je elke ochtend een nieuwe route kiezen en hoeft er geen enkele piste twee keer geskied te worden.

Ferienhaus-Tirol noemt je 6 uitsekende redenen om te gaan skiën in de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental.

Enorm skigebied

De SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental is het grootste skigebied van Tirol en het op een na grootste skigebied van Oostenrijk. Het skigebied heeft ook de titel “beste plek om te skiën” verdiend. 272 kilometer pistes, het vervult de wensen van iedere wintersporter. Beginners, gezinnen met kinderen, gevorderde skiërs of experts – iedereen kan hier skiën. De pistes zijn verdeeld over 116 blauwe, 120 rode en 36 zwarte pistekilometers. Het skigebied maakt bovendien indruk door zijn bijzonder hoge sneeuwzekerheid, bijna het hele gebied kan worden bedekt met sneeuw met behulp van sneeuwkanonnen, waardoor de beste omstandigheden worden gegarandeerd, zelfs als er geen natuurlijke sneeuwval is.

Zeer geschikt voor gezinnen!

In de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental zijn er optimale omstandigheden voor gezinnen met kinderen die een unieke sneeuwervaring willen beleven. In het skigebied wordt tegen betaling kinderopvang aangeboden, zodat ouders in alle rust een paar afdalingen kunnen maken. Er zijn meer dan 20 skischolen waar de kleinste wintersporters spelenderwijs leren skiën. Sommige skischolen beschikken ook over liefdevol ingerichte kinderlanden en er worden kinderskicursussen aangeboden voor kinderen vanaf 2 jaar.

Er zijn verschillende oefengebieden zoals de Hexenwiese in Söll of het oefengebied in Westendorf. Deze bevinden zich in de vallei, zijn gratis en ideaal voor kinderen om te oefenen. Bijzonder opmerkelijk is de Mini Playground in Westendorf, die direct aan het oefenterrein ligt en veel plezier voor de kleintjes garandeert. De funslope heeft heuvels, kleine sprongen en steile bochten en is voorzien van verschillende hindernissen.

Skiën tot in de avond

Zelfs nadat de zon onder is gegaan, biedt de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental vele mogelijkheden om een leuke tijd in de sneeuw door te brengen. Er zijn in totaal drie plaatsen in het skigebied waar nachtskiën mogelijk is: Westendorf, Brixen im Thale en Söll. In Westendorf en Brixen im Thale is het nachtskiën bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen, omdat het pisteaanbod hier niet al te groot is en daardoor gemakkelijk te beheren. Het nachtskiënaanbod in Söll is daarentegen het grootste van Oostenrijk. Er zijn hier tien kilometer aan pistes, die verlicht zijn, waardoor skiën zelfs laat in de avond mogelijk is. Een ervaring die u zeker niet zo snel zult vergeten.

Een verscheidenheid aan winteractiviteiten ook buiten de pistes

Op een dag zonder skiën zijn er in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental verschillende activiteiten mogelijk. Een optie is bijvoorbeeld om met een paardenslee door het winterlandschap te rijden. Met het hele gezin of natuurlijk romantisch met zijn tweeën kunt u genieten van het Alpenpanorama en de indrukwekkende paarden bekijken. Een hoogtepunt van het grote aanbod is het paraglidingaanbod in de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental. Moedige berghazen vliegen als vogels over het adembenemende besneeuwde gebied. Een andere activiteit die wordt aangeboden is schaatsen. Er kunnen schaatservaringen in de open lucht worden gecreëerd die u niet snel zult vergeten. Bovendien zijn er in de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental vijf curlingmogelijkheden, waar winterliefhebbers de avond samen kunnen afsluiten.

Goede bereikbaarheid

Het skigebied strekt zich uit over de Tiroolse plaatsen Ellmau, Going, Scheffau, Brixen im Thale, Hopfgarten, Itter, Kelchsau, Westendorf en Söll. De SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental ligt op slechts ongeveer één tot twee uur rijden van Salzburg, München of Innsbruck en is daarom zeer gemakkelijk per vliegtuig te bereiken. Er zijn ook treinverbindingen naar Ellmau, Going, Scheffau, Söll en Itter. Er is zelfs een 24-uurs transferservice vanaf het treinstation van Kufstein rechtstreeks naar het skigebied. Ook de Ski World Wilder Kaiser-Brixental is gemakkelijk met de auto te bereiken. Vanaf de afritten Kufstein Süd en Wörgl Ost is het ongeveer tien kilometer naar het skigebied.

Après-Ski in Westendorf: Feest voor iedereen

Na een lange dag op de piste is er niets beter dan genieten van de levendige après-ski in Westendorf. Dit dorp staat bekend om zijn bruisende après-ski-scene, met tal van bars en cafés waar u kunt ontspannen of tot in de late uurtjes kunt feesten. Populaire locaties zoals de Karat Bar en de Gerry's Inn bieden muziek, drankjes en een gezellige sfeer, perfect voor het afsluiten van een geweldige skidag. Of u nu houdt van een rustige borrel of een uitbundig feest, in Westendorf vindt u gegarandeerd de perfecte après-ski-ervaring.

Vind uw ideale vakantiehuis op Ferienhaus-Tirol.eu

Bent u op zoek naar een gezellig vakantiehuis in Tirol of een ruim vakantiehuis in Westendorf voor uw wintersportvakantie? Dan is Ferienhaus-Tirol.eu de ideale plek om te beginnen. Op deze website vindt u een uitgebreid aanbod aan vakantiewoningen, chalets en groepsaccommodaties in de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental en de omliggende regio's. Of u nu op zoek bent naar een knus appartement voor een stel of een groot huis voor de hele familie of vriendengroep, Ferienhaus-Tirol.eu biedt accommodaties in alle soorten en maten. Met gedetailleerde informatie en gebruiksvriendelijke filters kunt u snel en eenvoudig de perfecte accommodatie vinden die past bij uw wensen en budget, zodat u volop kunt genieten van uw wintersportvakantie in Oostenrijk.